реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Все, вирішено: жінки на пенсію у 60!

Верховна Рада прийняла у першому читанні урядовий законопроект про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсійного віку жінок з 55 до 60 років. «За» проголосували 245 народних депутатів.
Результати голосування опозиція зустріла вигуками «Ганьба!».


"За" проголосували 187 депутатів з фракції Партії регіонів, 13 - з фракції НУНС, 15 - з групи «Реформи за майбутнє», 20 -з фракції Народної партії і 10 позафракційних.

Не голосували у повному складі фракції БЮТ-Батьківщина та КПУ.

Нагадаємо, доопрацьований Кабміном законопроект про пенсійну реформу передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

До 1 січня 2015 року непрацюючим жінки матимуть можливість добровільного виходу на пенсію при досягненні 55 років за умови наявності страхового стажу не менш ніж 30 років.

Документ також передбачає підвищення з 2013 року протягом 4 років пенсійного віку для чоловіків, що працюють на державній службі, з 60 до 62 років.

Законопроект також передбачає збільшення протягом 10 років необхідної вислуги для призначення пенсії військовослужбовцям з 20 до 25 років.

Для працівників бюджетної сфери (освіти, культури, охорони здоров'я й соціального захисту) законопроект припускає введення разової допомоги при виході на пенсію в розмірі 10 призначених їм пенсій.

Парламент також має намір установити максимальний розмір пенсії на рівні 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (з 1 квітня 2011 року - 7 640 гривень), з поширенням цього обмеження на пенсіонерів, яким пенсія призначена до набрання чинності цього закону.

Крім того, документ припускає підвищення мінімально необхідного страхового стажу для одержання пенсії за віком з 5 до 15 років.

Також Рада має намір збільшити тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків з 25 до 35 років.

Законопроект також передбачає, що при призначенні пенсії необхідно зважати на розмір середньої заробітної плати за 3 календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко прогнозує значне погіршення соціального стану пенсіонерів у разі прийняття пенсійної реформи.

Тиждень



Теги:Юлія Тимошенко, страховий стаж, пенсійна реформа, пенсійний вік, Верховна Рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Як ото в анекдоті про Януковича й Азарова, - "Про людей подумати! - Так тисяч по 200 холопів би тре..."
avatar