реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Власники приватних гвинтокрилів патрулюють кордон з Мордором

Власниками приватних повітряних суден, які долучились до моніторингу кордону, виконано понад 40 польотних завдань

Державна прикордонна служба України активно співпрацює з громадськими організаціями та волонтерами, які за власним бажанням долучаються до охорони державного кордону.

У зв’язку з загостренням ситуації на українсько-російському кордоні, в Державній прикордонній службі України вперше до виконання завдань пов’язаних з моніторингом державного кордону в минулому році було залучено 11 власників приватних повітряних суден. Варто зазначити, що представники авіаційних організацій за власною ініціативою долучились до цієї важливої справи. Серед них – президент Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна» Юрій Яковлев, генеральний директор групи компаній «РТМ-Україна» Олег Невельчук та багато інших небайдужих громадян.

Перед виконанням завдань з цивільними пілотами відпрацьовується алгоритм роботи на державному кордоні, визначаються завдання на проведення моніторингу кордону, обговорюється порядок зв'язку та взаємодії з прикордонними підрозділами.

Загалом протягом 2014 року пілотами приватних повітряних суден, серед яких один пілот – жінка, для моніторингу кордону було здійснено 43 польотних завдань у межах Чернігівської, Житомирської та Волинської областей, під час яких було оглянуто понад 11 тисяч кілометрів державного рубежу.

Сергій ЯКИМЕЦЬ



Теги:Державна прикордонна служба, кордон, приватні вертольоти, Мордор, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar