реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Виставка дочки діда Антона

Олександра Самарцева (у дівоцтві - Чепурна) родом з Авдіївки Сосницького району. Та доля закинула її в Луганськ, де вона стала і членом Національної Спілки письменників України, і підприємцем, і художницею.

Її друзі організували виставку в Центральному будинку художника у Києві. Сама авторка не може прибути з окупованого Луганська.

На виставці має бути більше 70-ти картин. Для Олександри цю виставку організували її друзі та родичі, отож і для неї це був сюрприз, про який вона дізналася нещодавно. Третина робіт, представлених на виставці, добиралася сюди через купу блокпостів, небезпечними воєнними дорогами.

Олексанлра Самарцева - дочка діда Антона, що жив у завулку біля Подолу моєї рідної Авдіївки. І там чи куток такий творчим медом мазаний, що недалеко і Марія Чепурна - поетеса - виросла, і Володимир Чепурний, що заповідався бути класним журналістом... Не знаю чи дружили діди Антон і Долмат, але їх дочка та внуки ширяли у висотах художньої творчості.

Авдіївці, що живуть у Києві, прийдіть - подивіться на роботи землячки! Відкриття 3 вересня. Не прогавте!
Дід Антон мені впам'ятку завжди на возі, в картузі клинцем і з усміхом. Як йому вдавалося весь час усміхатися в тому нелегкому житті совєтського селянина? Так ось мені цікаво- чи є віз на картинах дочки діда Антона?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:виставка, Авдіївка, НСХУ, Луганськ, Самарцева


Читайте також



Коментарі (0)
avatar