реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віктор Ющенко: Ми створили українську державу, тепер нам залишилося створити українську націю

За 21 рік незалежності, в силу складної економічної, соціальної та політичної ситуації, частина українців починає зневірюватися у ідеалах своєї нації, чим досить активно користуються несвідомі політики.

Про це заявив Президент України (2005-2010 рр.), лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко.


«Нині вистачає викликів, які породжують досить скептичні емоції та оцінки. Я не відношусь до людей, для яких ці почуття є фатальними, хоч для когось вони такими є. Найбільшу тривогу викликає те, що ми стали менш інтегровані всередину української нації. Ряд політичних сил акцентує на речах, котрі нас роз’єднують. Це політика на пониження культури нашого діалогу, нашої внутрішньої інтеграції, нашої соборності по багатьох ключових питаннях української єдності. І якщо ми хочемо дати відповідь, чому так легко маніпулювати єдністю української нації, ми маємо частіше дивитися усередину себе. Адже, українська нація тільки йде по дорозі свого становлення».

Президент зазначив, що, хоча кожен може по-різному ставитися до проблем у нашій державі, українці повинні усвідомлювати необхідність консолідації, та в жодному разі не прислуховуватися до політиків та гасел, які роз’єднують.

«У нас постала «вища ліга» політичних сил, яка втягує с кожним днем націю у протистояння, яке дорого обходиться для нашого сьогоднішнього дня і для наших українських перспектив. Це не політика, це маніпуляції політикою. Це неправильно. Політика повинна через діалог, через стіл переговорів, пропонувати нації кращу відповідь на те, як подолати наші проблеми. Це не білет на війну. Не майдан.
Жодна громадянська війна не вирішує ті проблеми, які може вирішити політичний діалог. І найбільше болить від того, що це війна українців з українцями. Це серйозно погіршує наші політичні дискусії і формує політичні відносини дуже примітивно», - заявив Віктор Ющенко.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (2)
avatar
1
Стандартне словоблуддя цього типа, яких ще буде багато тут. Хто це "ми створили державу"? Цього бухгалтера до кінця 90-х ніхто не знав. Яку націю він збирається спільно з ригами створити? Мабуть - рабів та пристосуванців, таких як сам. Убогий політичний лузер.
avatar
2
Пане Іване, якщо Ви не таварісч-гаспадін сексот, пояснюю в останнє:
Отримання незалежності мирним шляхом вперше відкрило українцям шлях побудови демократичної держави без тривалого періоду авторитаризму і кривавих громадянських конфліктів.
При силових способах отримання незалежності через громадянську чи визвольну війни до влади завжди приходять диктатори.
Якщо у держави(диктатора) не має "золотого запасу" (ресурсів на зразок дешевої нафти, газу) для ощасливлення електорату він буде вимушений звертатися за допомогою до інших держав, торгуючи суверенітетом.
Втрата незалежності в наслідок цього не забариться.
Панове націоналісти і ура-патріоти, невже приклад білоруського народу Вам не доводить цю аксіому?
Якщо Ющенко пішов би шляхом Азарова-Януковича (побудова авторитаризму через розкол суспільств аз амовною ознакою ) незалежність опинилася б під загрозою.
avatar