реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Вийшов рухівський календар з історичними світлинами

До позачергової конференції обласної організації Народного Руху України вийшов календар на 2017 рік, присвячений боротьбі Руху на Чернігівщині за Незалежність України.

В ньому вміщені більше 25 світлин з часів утворення Руху, мітингів 1989- 1990 років та більш сучасні події. Зокрема, подано копію легендарної телеграми Валерія Сарани - голови на той час краєвої організації НРУ та Василя Чепурного - голови обласного Товариства української мови імені Т.Шевченка до Президії Верховної Ради УРСР з протестом проти ГКЧП та вимогою виходу України зі складу СРСР.

Багато чернігівських рухівців та просвітян впізнають себе, молодих, на фото з походів "Дзвін -90" та "Козацькими шляхами" (1991).

Календар вийшов з ініціативи чернігівця Максима Карманнікова - помічника народного депутата Павла Кишкаря. Максим Карманніков на конференції обраний членом проводу обласної організації Руху.

Тираж календаря обмежений і він вже став раритетом для істориків, що вивчають період боротьби за незалежність України в кінці 20 століття.



Теги:Василь Чепурний, Валерій Сарана, Чернігівський Рух, календар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar