реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вийшов перший відновлювальний номер газети "Сіверщина"

"Ми переможемо!" - такими словами відкривається перше число газети "Сіверщина", яке нещодавно побачило світ після року вимушеного мовчання. Газета має намір відновитися, як Фенікс із попелу обману, вчиненого людьми, що мажуться патріотами, а насправді виявилися служками минулого режиму, на догоду якому й закрили були газету.

Нішу українського, гострого, розумного видання за рік так ніхто й не заповнив. Потреба у "Сіверщині" очевидна.

Тож правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, попри відсутність будь- якого фінансування згори чи збоку, знайшло можливість, дякуючи добрим людям, почати відновлення "Сіверщини".

Перше число її вийшло накладом тисячу примірників і значить загальне порядкове число - 1076. Стільки номерів вийшло газети за більш, ніж 20-річне її існування.

У першому відновлювальному числі - стаття голови обласної "Просвіти" імені Т.Шевченка Василя Чепурного, де говориться:" закриття газети "Сіверщина" в час війни - відверта і пряма диверсія проти українського інформаційного простору. Ми знаємо хто її здійснив, хоча й прикриваються вони патріотичними гаслами та навіть допомагають фронту.... зараз ми починаємо новий процес реанімації газети. Ще важко говорити, як це буде і як довго протягнеться процес ремісії, говорячи медичною мовою. Але ми впевнені - газета, яка стільки зробила для української нації (один вихід Чернігівщини з "червоного пояса" чого вартий!) мусить жити".

У номері - статті "Начальник культури судиться з "Просвітою", "Водій -ас врятував більше 70 бійців", "Письменниця живе в селі" тощо. А ще - розповідь про те, як Москва за хабар купила нашу Церкву, дослідження судді апеляційного суду Івана Баглая "Гоголь був ще й юристом", інтерв'ю з о. Євгеном Ордою "гірські чеченці повісили ікону Богородиці на своєму наметі". Газета дає перелік уродженців області, що загинули на війні з Росією - публікація зветься "Запалимо свічу пам'яті".

Газета відновлюється. З Богом!



Теги:Василь Чепурний, Сіверщина, чернігівська Просвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar