реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Відновлення Спаського майдану у рік ювілею Шевченка

У рамках заходів до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка заплановано впорядкувати територію навколо Спасо - Преображенського храму Ніжина – Спаський майдан. Це місце пам’ятне тим, що саме тут 17 травня 1861 року перебувала труна з тілом Т.Г. Шевченка. Нині нагадуванням про подію є пам’ятний знак «Останній шлях Кобзаря». Але тим тільки й примітний майдан, якого у нормальному розумінні цього слова ще нема.

Оргкомітет під керівництвом секретаря міськради О.В. Кірсанова вирішив упритул підійти до відновлення меморіяльної території.

Планується знести потворні будівлі колишньої автостанції, розгородити “п'яні” дощані паркани, розчистити територію від дикоростучих кущів та бур'яну, прибрати стихійно –постійні сміттєзвалища. Потребує заміни покриття площі, облаштування місць для стоянки автотранспорту, визначення меж Спаського провулка (нині це вулиця Заводська).

Усі роботи мають завершитися до 12 травня, коли на відновленому Спаському майдані відбудуться урочистості в рамках ушанування пам’яті Т.Г. Шевченка і до участі в яких буде запрошено делегацію громадського об’єднання «Спадщина» з Санкт – Петербурга (Росія).

До справи можуть і повинні долучитися благодійники-підприємці в дусі кращих ніжинських традицій .



Теги:Ніжинська міська рада, 200- річчя Шевченка, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar