реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Відкрите звернення другого бізнес-форуму м. Ніжина

Ми, підприємці, що чесно платимо податки до бюджетів усіх рівнів, що створюємо робочі місця, що несемо соціальне навантаження, не тільки вправі, але й зобов’язані поставити громаді і владі проблеми, вирішення яких має очистити бізнес-середовище від зайвого тиску фіскальних та інших владних органів, нашарувань та всього, що заважає Україні рухатися вперед, до європейського суспільства.

Ми вимагаємо від влади вирішити наразі три надзвичайно важливі питання:

доступ до землі – існуюча система громіздка і неефективна,

доступ до фінансів - створення системи державної інвестиційної підтримки підприємництва, адже сьогодні банки не займаються такими інвестиціями,

доступ до трудових ресурсів – зараз центр зайнятості усунено від формування кадрового резерву, немає узгодженості з Міністерством освіти і науки України, тому навчальні заклади готують спеціалістів без врахування реальних потреб економіки. Немає комунікації й співпраці з іншими органами влади, зокрема з фіскальною службою.

Ми виступаємо за прозорість державної фіскальної політики, адже мова йде про податки, тобто кошти, зароблені нашими громадянами і підприємствами.
Ми також за відкриті для громадськості кадрові призначення на державні посади. Чільні місця у державних і самоврядних органах, які пов’язані з функціонуванням бізнесу, мають посідатися за погодженням з підприємницькою спільнотою.

Ми, підприємці реального сектору, вважаємо необхідним створення системи прозорості у торгівлі, що без застосування касових апаратів неможливе. Здійснювати це треба виважено, як в інтересах покупців, так і продавців.

Вважаємо потрібним удосконалити спрощену систему оподаткування, щоб підприємцям було вигідно не дробити бізнес і, як у супермаркетах, імітувати масу дрібних підприємців. Європейський світ не випадково обмежує великі мережі, стимулюючи створення місцевих магазинів і виробництв.

Закликаємо до єднання підприємства Ніжинщини для відродження славних традицій ніжинських купецьких зібрань – як у відстоюванні спільних інтересів, так і формуванні чистого (в прямому і переносному значенні) міста. Єднанню нема альтернативи, якщо ми хочемо бути почутими і впливовими, мати гідне визнання у громади.

Тож чекаємо підприємців реального сектору в нашій Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини».

В єдності наша сила, запорука вирішення проблем!

Прийнято на бізнес- форумі у Ніжині 17 квітня 2015 року



Теги:Аосціація Об'єднання підприємств Ні, бізнес- форум, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar