реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Видано 15-й збірник про Голодомор на Чернігівщині

Український інститут національної пам’яті та управління у справах преси та інформації Чернігівської обласної державної адміністрації реалізували новий проект – збірник документів і матеріалів «Голодомор 1932 – 1933 років на Чернігівщині: документи, свідчення, дослідження». Це вже 15-те видання серії «Пам’ять народу неубієнна», яку Чернігівська облдержадміністрація започаткувала ще у 2003 році.

Сьогодні на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово» управління у справах преси та інформації видання презентували представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко та член Асоціації дослідників Голодоморів в Україні, доцент Чернігівського педагогічного університету Тамара Демченко.

У першому розділі книги оприлюднені свідчення очевидців Голодомору, зібрані студентами Чернігівського державного технологічного університету, краєзнавцями, працівниками районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, а також передані із редакції газети «Сіверщина».

Вибрані документи і спогади свідків трагедії з 11 районів області та Чернігова у розділі «Людяність у нелюдяний час: 1932 – 1933 рр.» розповідають про мужність і людяність тих, хто допомагав голодуючим, ризикуючи не просто посадою, а й свободою та життям.

Окремий розділ «Пам’яті Джеймса Мейса» присвячено великому американцю й українцю, зачинателю наукового опрацювання теми українського Голодомору, останні роки життя якого були пов’язані з Чернігівщиною.

У розділі «Дослідження» вміщені наукові розвідки відомих чернігівських дослідників Голодомору: доцента Чернігівського педуніверситету Тамари Демченко, викладача цього ж вузу Сергія Горобця і доцента Чернігівського технологічного університету Лідії Легецької.

Завершує збірник вибрана бібліографія Голодомору 1932 – 1933 рр. на Чернігівщині.
Нове видання призначене для науковців, викладачів, студентів, краєзнавців, державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, представників ЗМІ і всіх, хто цікавиться історією України.

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації




Теги:історія, Демченко, свідчення, Бутко, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar