реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вибори 26 жовтня: хто піде від Чернігівщини?

Як і очікувалося, Президент розпустив Верховну Раду. Нові вибори - 26 жовтня.

У своєму зверненні Президент сказав влучно і точно:" Теперішній склад Верховної Ради протягом півтора року був опорою Януковича. І більшість саме цих депутатів ухвалювала диктаторські закони, які забрали життя Небесної Сотні. За це треба нести відповідальність – і кримінальну, і політичну. Чимало депутатів, які засідають або числяться в Раді - якщо не прямі спонсори та спільники, то симпатики бойовиків-сепаратистів. Навіть на оголошення мобілізації та на вимогу визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями ледь-ледь нашкребли 232 голоси. А де решта? Не секрет: п’ята колона складається з десятків нібито народних депутатів. Тільки вони представляють інтереси явно не того народу, який їх обирав. Хіба таке можна терпіти?! Хіба так можна виграти війну?".

Хто ж буде йти від Чернігівщини на нову політичну гонку?

Скажімо, чи піде Владислав Атрошенко, адже це він голосував за ті диктаторські закони 16 січня, про які говорить Президент Порошенко? В той же час саме Атрошенко представляє на Чернігівщині партію "Солідарність", яка може стати президентською опорою (я, правда, в цьому дуже сумніваюся).

Креатурою Атрошенка називають підприємця - аграрія Валерія Куліча, бігборди якого нещодавно з'явилися на окрузі Атрошенка.

Певно, буде рватися Ігор Рибаков - "генерал тушок", який окучує найвідсталіший північний округ України. Його вертоліт знову літає над бідними поліськими селами.

Микола Рудьковський знову шукає обдурених, демонструючи турботу про бідних. Мільйонер - соціаліст зможе перемогти на Прилуччині тільки в разі відсутності достойного кандидата. Минулі вибори Олег Ляшко, такий сміливий і мужній, не пішов проти Рудьковського, хоча й показував усім його крокодилові черевики.

Цього разу Ляшко також буде йти і гарантовано переможе. Тим паче, що йому побояться конкурувати... Та й головрить Ляшко те, що люди хочуть чути, незважаючи на нереальність і театральність балаканого. Ляшко висуне, певно, проти кандидатури Атрошенка свого ставленика - голову обласної організації РП Олега Купрієнка.

На День Незалежності у Чернігові за звичкою тулився до президії мітингу та виступав ні про що колишній народний депутат, колишній голова обласної організації "УДАРу" Сергій Аверченко. Він останнім часом притуляється до партії "Сила людей" і явно буде балотуватися. Хоча знаючи як він випадково потрапив минулого разу у список "УДАРУ", не маючи жодних засоуг перед партією, то й цього разу буде старатися втрапити у список. Адже обратися по округу він жодним чином не зможе. Тим паче, його скрізь переслідуватиме фантом газети "Сыверщина", яку вони угробили з Віктором Лазарем.

Давно мітить собі місце у Верховній Раді і Віктор Лазар - минулого року він уже й виступав у Бобровицькому районі та не пішов проти Рудьковського, а зі списком "УДАРУ" його кидонув друг - замполіт Совєтськой армії. Піти проти кандидатури Чечетова по Чернігівському району Віктор Лазар також не міг - надто зобов'язаний Чечетову. Тож куди він приціниться цього разу? Можливо, не наважиться знову і піде лише на місцеві вибори.

Дубіль буде знову йти по Чернігову, але його розкриті зв'язки з Соколовим і ігри навколо Ялівщини можуть зашкодити. Та найбільше - кадрові призначення, адже чернігівці знають - і прокурор, і начальник управління юстиції, і перший заступник міського голови, і ще цілий ряд призначень здійснені за поданням Дубіля. Чи піде тут знову від "УДАРУ" проти Дубіля лікар і еколог Іван Осадців?

Куровський прогнозовано йтиме по своєму округу, але шансів у нього значно поменшало. Милиться в депутати і голова розпроданої облспоживспілки Анатолій Мірошниченко - і церкви будував (промосковські), і подарунки роздавав, але його приналежність до Партії регіонів робить сумнівною його перемогу.

Певна річ, випливуть і інші кандидатури, але вони мають мало часу на розкрутку. Щось не чути планів "Свободи" - після обрання міським головою Прилук свободівця, ця партія і там має слабкий ресурс підтримки. Та й відомих кандидатів також у неї не чуть. Адже Руслан Марцінків, очевидно, йтиме на рідній Івано- Франківщині. "Свободі" варто б висунути на Чернігівщині когось із несвободівців, що мають ім'я на Чернігівщині. Але навряд чи вони чиїхось порад потребують...

Вибори стартували. Ви впевнені, що новий парламент буде кращим за попередній? Головна біда - вибори будуть не за відкритими списками. Це головне, чого бояться майже всі партії. А значить знову будуть коти в мішку під відомими брендами та іменами. Хіба, скажімо, чернігівці проголосували б за Аверченка, якби не було Кличка?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Атрошенко, Ляшко, Аверченко, Дубіль, вибори 2014, Рудьковський, Осадців


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Якщо бажаєте, щоб обранці народу "благотворно влияли на изменения к лучшему в стране", то припиняйте агітувати голосувати за когось, а починайте агітувати голосувати за виборчі програми певного змісту, бо "Мудрі люди вважають кращим те, що приносить їм благо, а дурні – те, що їм подобається" - Е. С. Бхакті Вігьяна Госвамі Махарадж. Мудрі голосують за те, що принесе їм благо, а дурні – за тих, хто їм подобається!
________________ ВСЕ ПРО ВИБОРИ _______________
http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3382242/
avatar