реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

ВелоЧернігів : щоб їздили із вітерцем!

Громадська ініціатива ВелоЧернігів проводить кампанію з велобезпеки на дорогах “Нам по дорозі”. “Нам по дорозі” – загальний слоган, що закликає як водіїв, так і велосипедистів бути уважними на дорогах, адже від їх поведінки залежить здоров’я та життя учасників дорожнього руху.

В рамках проведеного громадською ініціативою ВелоЧернігів онлайн опитування чернігівських велосипедистів визнають безпеку велосипедиста на дорозі як одну з найважливіших проблем розвитку велоруху. 54,6% респондентів висловилися, що вважають їзду по проїзжій дорозі небезпечною.

ВелоЧернігів працює заради того, щоб статистика ДТП не зростала разом із зростанням кількості велосипедистів на дорозі та звертає уваги на такі типові помилки. Для реклами було обрано найтиповіші ситуації, які можуть спричинити ДТП за участі велосипедистів. Водіям нагадують, що під час старту й руху необхідно дивитися по дзеркалах, бути обережним, відкриваючи двері та тримати дистанцію, не притискаючи велосипедистів до краю дороги. Також звертаємо увагу на те, що й на велосипедистах лежить відповідальність, тому не слід нехтувати освітленням велосипеда в темну пору доби.

В рамках кампанії в Чернігові з’явилися 5 бігбордів та 15 сітілайтів. В серпні ВелоЧернігів разом з Чернігівською ДАІ проведе вело-майстер клас з безпеки руху для велосипедистів.

За даними ДАІ Чернігівської області в 2013 році в місті Чернігові сталося 12 дорожньо-транспортних пригод за участю велосипедистів, з них 5 – з вини велосипедистів. За перше півріччя 2014 року по Чернігвоу сталося 2 ДТП з вини велосипедистів. В переважній більшості ДТП трапляються у другій половині дня та у вечірній і нічний час.

Інформаційна кампанія проводиться у співпраці з Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Анни Романової, заступника чернігівського голови, рекламної агенції Gold Future та Чернігівської ДАІ за кошти членів громадської платформи ВелоЧернігів.



Теги:ДТП, Захоплення, велорух, аварії на дорозі, здоровий спосіб життя, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar