реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Україні вийшла заборонена в Росії книга про УПА

23 серпня Європейський Союз офіційно відзначає день пам'яті жертв нацизму і сталінізму – річницю підписання пакту Сталін-Гітлер. До цієї дати приурочено вихід в київському видавництві «К.І.С.» монографії «Між Гітлером і Сталіним. Українські повстанці». Навесні 2014 дослідження було вилучено владою з торгових мереж Російської Федерації без будь-яких офіційних коментарів.

У зв'язку з перевиданням своєї роботи Олександр Гогун припустив, що так будуть діяти й інші вчені, кому не вдається публікувати свої книги в Москві: «Не виключено, що Україна стане майданчиком справжньої свободи в тому числі для російських авторів, які пишуть врозріз лінії партії шахраїв і злодіїв.

В останні півроку я отримав чимало відомостей від різних колег: видавці Білокам'яної зовсім залякані путінськими підручними. Підприємці та редактори бояться друкувати рукописи багатьох навіть суто наукових робіт, які офіційно ще не заборонені.
А з України книги можуть різними шляхами потрапляти як в Росію, так і в Білорусію».

Група «Maydan Creative Heads» підтримала публікацію і висловила надію на те, що у читачів сформується об'єктивний погляд на український Опір 1940-х років. Це те, чого, серед іншого, зараз не вистачає відроджуваної України.

За словами директора «К.І.С.» Юрія Марченко, видавництво було раде розширити свою історичну серію, в якій окрім вітчизняних авторів представлені книги європейських і американських фахівців.

Третє видання монографії відрізняється від двох попередніх оформленням обкладинки: вперше використаний той плакат художника УПА Ніла Хасевича, на якому повстанець заколює господаря палахкотіння Кремля.

Довідково: російський історик із Петербурга Олександр Гогун, який об’єктивно досліджує український національно-визвольний рух 1940-х років, радянський партизанський рух часів Другої світової війни, змушений жити і працювати у Берліні через загрозу вбивства від російських шовіністів і фашистів.

Сергій БУТКО



Теги:українські повстанці, заборонена книга, УПА, Гогун


Читайте також



Коментарі (0)
avatar