реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

В каталажку - за дурні жарти

Чернігівця, який жартома «замінував» супермаркет і офіс кабельного оператора, скоро судитимуть

Прокуратурою м. Чернігова у зв’язку з завершенням досудових розслідувань скеровано до суду матеріали щодо осіб, які у 2014 році повідомляли про нібито замінування в обласному центрі будівель супермаркету «Квартал» по вул. Пухова, кол-цетру кабельного оператора «Основа-ТВ» по вул. Котляревського і міськвідділу міліції по вул. Шевченка.

Неправдиві повідомлення про підготовку вибухів супермаркету і офісу кабельного оператора здійснив один і той же чоловік, особу якого досудовим розслідуванням встановлено. Це 28-річний чернігівець, безробітний, який підторговував на ринку. Повідомляючи телефоном про замінування приміщення кабельного оператора, він вимагав увімкнення російських телеканалів. «Мінуючи» магазин, з’ясовував стосунки зі своєю знайомою.

Під час досудового розслідування він визнав вину і сприяв розкриттю злочину, шкодує про свій вчинок.

Санкція статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) передбачає позбавлення волі на строк від двох до восьми років.

***

В особи, яка завідомо неправдиво повідомила про замінування міськвідділу міліції, судово-психіатрична експертиза виявила психічні розлади. Тому матеріали щодо неї направляються до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації.

За інформацією прокуратури м. Чернігова



Теги:прокуратура Чернігова, замінування, російські телеканали


Читайте також



Коментарі (0)
avatar