реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

В Чернігові буде обіцяна муніципальна картка чернігівця

З метою створення та реалізації прозорого й ефективного механізму надання заходів соціальної підтримки, підвищення якості та ефективності надання соціальних послуг членам територіальної громади міста Чернігова, міська рада вирішила запровадити в місті Чернігові проект «Муніципальна картка чернігівця». Відповідне рішення прийняли депутати міської ради на черговій сесії, яка відбулась 28 квітня.

Багатофункціональні іменні електронні пластикові картки є матеріальними носіями персональних даних утримувачів карток та підтримують сервіси, пов'язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки, інші банківські і небанківські послуги. Вони також підтверджуватимуть право утримувачів карток на отримання певних видів соціальної допомоги. Про це повідомив сайт міської ради Чернігова Чернігівська міська рада

В цілому Проект спрямований на удосконалення процесу управління та обліку результатів надання соціальної допомоги, а також надання публічних послуг, в тому числі проїзду в міському громадському транспорті, отримання соціального дисконту для оплати товарів і послуг, отримання муніципальних медичних та освітніх послуг, забезпечення оплати житлово-комунальних послуг, забезпечення пільг та субсидій, передбачених нормативно-правовими актами тощо.

У цьому Проекті зможуть взяти участь усі дієздатні мешканці міста, які досягли 16-річного віку і зареєстровані в місті Чернігові.

Згідно із рішенням Чернігівської міської ради, уповноваженій банківській установі (ПАТ "Державний ощадний банк України") доручено здійснювати видачу багатофункціональних іменних електронних пластикових карток, а також надавати утримувачам карток банківські послуги за їх згодою.

Дизайн і функціонал (набір сервісів та послуг) багатофункціональних іменних електронних пластикових карток, а також умови процесингу (збір, оброблення, обмін та зберігання інформації учасниками Проекту) доручено розробити виконавчому комітету міської ради, виходячи з технічних можливостей та потреб містян в тих чи інших видах соціальної підтримки. (товарах, послугах, роботах).

Базовим пунктом оформлення муніципальних карток визначено відділ звернень громадян Чернігівської міської ради.

Про початок фактичної видачі карток буде оголошено додатково.



Теги:Владислав Атрошенко, соціальний захист, муніципальна картка, Чернгівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar