реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

В Чернігівському університеті крали гроші

Один з вишів Чернігова перерахував будівельній організації значну суму за проведення фіктивного капітального ремонту приміщень, інформує УМВС України в Чернігівській області

Як повідомив очільник УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, в ході проведення перевірки законності використання бюджетних коштів одним з університетів Чернігова встановлений факт привласнення грошових коштів.

Посадові особи навчального закладу перерахували більше 165 тисяч гривень з університетського рахунку на рахунок одного з київських підприємств. Товариство з обмеженою відповідальністю мало провести поточний і капітальний ремонт приміщень університету. Насправді ж ніякі роботи не проводилися, оскільки фірма була фіктивною.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.



Теги:УМВС в Чернігівсьій області, роштрата, чернігівські виші


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
який ВНЗ?
avatar
2
більш за все регіанал носок з педуніверу таким чином крав гроші
avatar