реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Ніжині є меморіальна дошка Небесній Сотні

29 березня в Ніжині відбулося відкриття меморіяльної дошки Небесній сотні. Вшанувати пам'ять героїв зібралося понад триста містян, серед яких студенти ніжинських вишів, школярі старших класів, священики та громадські активісти.

Гранітна плита розташована біля бібліотеки Ніжинського державного університету серед композиції з автомобільних шин, бруківки та світлин загиблих героїв Небесної сотні. Слід зазначити, що дозвіл для розміщення меморіяльного знаку міська влада не поспішала надавати, тому містяни зібрали понад 500 підписів та встановили меморіяльний знак.

Після освячення дошки протоієрей Всіхсвятської парафії о. Олександр (Мороза) (УПЦ КП) нагадав присутнім, що новітні українські герої вчинили найбільший подвиг – вони уподібнилися до самого Христа. За його словами, жоден з загиблих не хотів помирати, а прагнув довготривалого й щасливого життя на своїй, Богом даній землі. Але коли настав час, вони віддали свої життя заради того, аби міг краще жити кожен із нас, вони заступили нас собою, як це зробив Христос.

"Тепер вже ні в кого не лишилося сумніву щодо питання, чиї вуха, хвости, ратиці й криваві ведмежі лапи спричинили усі злодійства проти українського народу. Це той самий Кремль, за наказом якого у 1918 році п'яні большевицькі орли йшли повз Ніжин на столицю, а потім знущалися, катували й розстрілювали на вулицях за українську мову, за портрет Шевченка в домівці, за синьо-жовту стрічку чи прапор – достоту як сьогодні. У новітніх нелюдів були і є "достойні папєрєднікі" – сатанинська, червона й триколірна Москва, що виховала орди загарбників, які ненавидять все українське", – нагадав присутнім член міського комітету ВО "Свобода" Віталій Нечеса.

Свободівець закликав присутніх, зокрема молодь, ставати на захист України щодня на роботі, у навчанні та кожної вільної години й хвилини пам'ятати про загарбників українських земель.
На завершення церемонії присутні поклали квіти до меморіяльної дошки.

Прес-служба Ніжинської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:Майдан, свобода, Ніжин, небесна сотня


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Жесть.страшно то как. Ужастик для маленьких детей...Тебе Нетёса упасть в лужу и захлебнуться ...
avatar