реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Китаї радісно обговорюють майбутній розподіл Росії

Вчора одна з китайських газет опублікувала статтю, де озвучила думку влади, що Росія в ході розпочатої зараз «нової холодної війни» може позбутися частини своїх територій, в тому числі Сибіру і Далекого Сходу, повідомляє газета «Дагунбао», передають «Патріоти України».

Зокрема, обговорюється прийдешній розділ російських територій – приводом до цього стали заяви колишнього радника президента Путіна з економіки Андрія Ілларіонова. Він висловив думку, що «нова холодна війна» із Заходом буде програна Росією, і в підсумку країні доведеться повернути сусідам присвоєні раніше території.

Сибір і 1,5 млн кв. км Далекого Сходу, за словами Ілларіонова, відійдуть Китаю, Курильські острови і Сахалін – Японії, території Калінінградської області – Німеччині. «П’ять регіонів на півдні країни Росія повинна віддати Україні, два на півночі – Білорусії. Деякі райони на північному заході – Естонії та Латвії, а більшу частину території на півночі – Фінляндії», – цитує екс-радника російського президента видання.

При цьому російська «Независимая газета», яка розповіла сьогодні про такі плани Китаю, наводить думки російських експертів про те, що експансія іноземців в Росію, принаймні економічна, справді не за горами.

Видання нагадує про недавні рішеннях уряду РФ, які послабили контроль за залученням трудових мігрантів. А також про те, що в середині жовтня в Держдуму РФ був внесений законопроект про створення на Далекому Сході територій особливого розвитку (ТОР), який, крім усіляких податкових пільг, передбачає скасування квот на залучення в регіон іноземної робочої сили. І цілком ймовірно, відзначає “НГ”, що спроби влади запросити в регіон інвесторів приведуть до фактичної передачі територій іноземцям – принаймні в економічному плані.

«Зараз треба боятися не того, що у нас відітнуть Далекий Схід, а того, що інвестиції в економіку вже другий рік поспіль скорочуються і розвиватися ми вже не зможемо», – пояснила директор регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики Наталя Зубаревич.

«Ці величезні території РФ своїми силами підняти не зможе. До цієї думки просто треба прийти і звикнути, – міркує вона. – Проекти в цьому регіоні досить витратні з точки зору інфраструктури. У нас в країні на її розвиток грошей зараз немає».

Причинами чого є тотальна корупція, яку розвинув в країні Путін, а також потужні санкції Заходу за агресію Росії проти України. Причому, стрімко падаючі в останні чотири місяці ціни на нафту – це одна з завуальованих санкцій проти Росії.

Нагадаємо, раніше японське МЗС загострило питання повернення Курил, нагадавши Російській Федерації, що планує найближчим часом вживати заходів, у тому числі й дипломатичних, для отримання островів.Патріоти України



Теги:курили, китай, Далекий Схід, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Дурень думкою багатіє." Є таке українське прислів'я. Воно якраз нас і стосується.
avatar