реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Чернігові звалили Щорса і Кропив'янського

Молоді патріоти, втомившись чекати рішення міської влади про знесення пам'ятників попередникам ДНР- ЛНР на Алеї героїв у Чернігові, вчора зняли ще два бюсти - Миколі Щорсу та Миколі Кропив'янському. Їх передано в історичний музей. Знести бюст так званому командуючому українською радянською армією Юрку Коцюбинському не дала міліція. Мабуть, з поваги до прізвища...

Чернігівська журналістка Євгенія Анцибор так прокоментувала знесення: "Що старі бабулі плачуть за пам'ятниками - це для мене норма. Але коли директорка "ВАРЕНИЧНОЇ" Дарина вискочила і почала кричати чи знаємо ми свою історію?! Що це НАША історія! Хай стоять, бо... "дєди воєвалі"! Це вже просто переходить всілякі межі! Не знаю як ви, але якщо такий керівник закладу, то що тоді говорити про персонал, котрий відмовився говорити українською! мовою. З нею прийшла дівчина, котра назвалася "пєрєсєлєнка із Луганска". Та кричала: " у нас так вьо начіналось", "что ви дєлаєте" і те ж саме про історію і що ми її не знаємо. Так от, я історик за освітою, повірте, історію знаю, інколи б не хотілося пам'ятати тих сторінок історії і кривавих терорів, котрі чинили "герої", яких захищали ці дівчата!

І ця переселенка, через Незнання історії захищає пам'ятники людей, котрі були такими самими гіві, моторолами, гіркиними і рештою путінських посіпак! Якщо вона хотіла б, щоб у її рідному місті стояли пам'ятники цих людей - Бог їй суддя!

Мені не дуже боліло, якою мовою говорили офіціанти "Вареничної". З цим легше змиритися, ніж з тим, що в голові у їхньої директорки.
Скажу одне, поки ми живемо на вулицях Войкових, Воровських і решти тоталітарних ідолів - добра в нас не буде. А поки наші діти мають отакі незрозумілі погляди, перейняті від батьків у яких "дєди ваєвалі" - добра у нас не буде. як і завжди буде загроза, що у нас знову відхапають шматок землі, бо в людей у головах вата".

Микола Щорс командував російськими окупаційними військами, які наступали на Україну. був убитий Танхіль- Танхілєвичем за завданням Троцького, бо міг стати занадто відомим у більшовицьких колах. Вбивство приписали петлюрівцям, хоча куля ввійшла в голову Щорса під час бою ззаду. Хіба тікав? Не врятувало Щорса і єдинокровне походження з вождями більшовицької революції...

І Щорс, і Кропив'янський разом з Юрієм Коцюбинським підпадають під дію законів про декомунізацію. Проте міський голова Олександр Соколов їх виконувати явно не збирається. Що й не дивно, адже він останній перший секретар обкому комсомолу. Тож декомунізація має дійти і до нього.

Марко ПОБІГАЙ



Теги:Варенична, єврейські комісари, Олександр Соколов, Алея героїв, декомунізація, Щорс, Троцький, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar