реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Чернігові вперше: турки на площі і фонтан побратимів навпроти облради

Міжнародний фестиваль духових оркестрів проводиться вперше в Україні та приурочений до Дня міста Чернігова. Участь у ньому взяв Військово-історичний духовий оркестр «Мехтер» з м. Бурса (Туреччина) – найдревніший у світі військовий оркестр, адже створений ще за Османської імперії та грав для військ турецького султана.

У міськраді зазначають, що османи свого часу першими впровадили музику в життя армії. Саме у виконанні оркестру «Мехтер» вона справила враження на європейців, і вони теж почали створювати військові оркестри.

Ввечері в п’ятницю «Мехтер» уперше зіграв для чернігівців. Цікавий спосіб диригування - такого в Чернігові не бачили. Яскраві строї турецьких музикантів також викликали захоплення глядачів.

Проте найбільш красивим був виступ оркестру окремого президентського полку - нова форма українських воїнів, як на підбір. усі хлопці, артистичне диригування.. До фестивалю долучилися відомі українські колективи з Києва, Одеси та Чернігова та військові оркестри, які на Красній площі виконували дефіле та плац-концерти.

А на алеї, навпроти обласної ради, відкрито фонтан міст-побратимів, - його презентували їх представникам - членам офіційних делегацій. Завершення спорудження фонтану приурочене до відзначення Дня міста.

Як відомо, Чернігів розвиває партнерські стосунки з 8-ма містами різних країн світу. Представники 4-х із них завітали до Чернігова для участі в урочистих заходах з нагоди Дня міста. Зокрема, приїхали офіційні особи з міст Тарнобжег (Польща), Петах-Тіква (Ізраїль), Огре (Республіка Латвія), Гомель (Республіка Беларусь).

Крім того, Чернігів сьогодні має дружні партнерські відносини з такими містами як Меммінген (Німеччина), Градець-Кралове (Чехія), Прілеп (Македонія), Габрово (Болгарія).



Теги:Владислав Атрошенко, День міста Чернігова, фестиваль оркестрів, Мехтер, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar