реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові випробувано захист літаків - штурмовиків

Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України (м. Чернігів) впродовж двох місяців провели низку випробувань на запорізьких підприємствах військо-промислового комплексу АТ «Мотор Січ» та ДП «МіГремонт», де модернізується військова техніка, яка задіяна в зоні АТО.

- Метою роботи спеціалістів нашого центру було обладнання надійними системами бортового захисту літальних апаратів - штурмовика Су-25УБМ1К та вертольоту Мі-8МСБ-В, на потребу вітчизняних Повітряних Сил, - зазначив начальник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України (м. Чернігів), доктор технічних наук, полковник Володимир Башинський.

Так, на Мі-8МСБ-В (АТ «Мотор Січ») встановлено комплекс активного захисту «Адрос» (НВФ «Адрон»). Зокрема, станція оптико-електронного пригнічення (ОЕП) «Адрос», забезпечує високоефективний активний захист вертольота від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення різних типів. Вона здатна відводити випущені по ньому керовані ракети з траєкторії їхнього польоту з подальшим зривом супроводження через помилку наведення в контурі керованої ракети, що поступово збільшується. При цьому станція не вимагає інформації про тип та частоту роботи інфрачервоної головки самонаведення ракети, а також наявності системи виявлення пусків ракет.

Крім цього, комбінований прилад створення перешкод «Адрос» КУВ 26–50 захищає вертоліт завдяки пасивних перешкод.

Розробники також передбачили і захист вертольота від ракет з тепловими головками самонаведення. Для цього був встановлений екранно-вихлопний прилад АШ-01В, який підвішується до гвинтокрила з обох боків неподалік вихлопних патрубків двигунів. Ця функція здійснюється завдяки екрануванню інфрачервоного випромінювання, яке створюють нагріті частини вихлопних трактів двигунів, а також шляхом зниження температури та зміни напряму виходу газів.

Штурмовик Су-25УБМ1К (ДП «МіГремонт») обладнано комбінованим приладом створення перешкод «Адрос» КУВ 26–50. Він призначений для розміщення та викидання з одного приладу хибних теплових цілей та протирадіолокаційних пасивних перешкод калібру 26 та 50 міліметрів. Це призводить до дезорієнтації ракет, випущених по вертольоту.

Днями, перебуваючи з робочим візитом на запорізьких підприємствах військо-промислового комплексу, Президент України Петро Порошенко відзначив необхідність впровадження цих новітніх розробок, які значно підвищать захист літальних апаратів від зенітних ракетних комплексів різної модифікації.

Вадим Мисник



Теги:штурмовик СУ, випробування зброї, російсько- українська війна, Мотор Січ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar