реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігівському слідчому ізоляторі голосуватиме на третину менше виборців

18 квітня 2014 року окружна виборча комісія територіального виборчого округу №208 провела вже друге засідання. У ньому взяли участь 15 з 17 членів комісії, що склали присягу перед Українським народом додержуватися Конституції та законів України, чесно і сумлінно виконувати свої обов’язки, виходячи з принципів верховенства права, законності, об’єктивності та неупередженості.

Ще 4 особи, включені ЦВК за поданням кандидатів у Президенти України Н. Королевської, В. Саранова, О. Царьова, Д. Яроша до складу цієї окружної виборчої комісії, були відсутні на засіданні ОВК вдруге.

Окружна виборча комісія за поданням Чернігівського міськвиконкому додала до існуючих вже 126 виборчих дільниць ще одну спеціальну дільницю на тимчасовій основі № 000001. Ця дільниця буде утворена у Чернігівському слідчому ізоляторі, розташованому по вул. Комсомольській, 2.
Орієнтовна кількість виборців на дільниці складає 300 осіб, що на третину менше ніж на попередніх президентських виборах 2010 року.

До речі, на попередніх президентських виборах у Чернігівському слідчому ізоляторі у І-му турі участь у голосуванні взяв 451 виборець, з них за Ю. Тимошенко віддали свій голос 171 ув'язнений або 37,9%, а за В. Януковича – 90 або 20,%.

Водночас таке волевиявлення виборців, що знаходились під судом і слідством у 2010 році, суттєво відрізнялося від голосування в Чернігівській виправній колонії (№44). Там з у І-му турі голосування з 748 жінок, що відбувають тут покарання, за Ю. Тимошенко проголосувало 67 виборців або 9,0%, а на підтримку В. Януковича - 569 або 76,1%.
В той час як за Ю. Тимошенко у І турі голосування у місті Чернігові підтримали 29,5% виборців, а В. Януковича – 24,1%.

Крім того, на цьому засіданні комісії було розглянуто і затверджено календарний план роботи ОВК, розподіл обов'язків між членами комісії, а також залучено до роботи фахівця, який буде опікуватися бухгалтерією виборчої комісії. Цю відповідальну посаду обійняв Сергій Балакша, який вже працював на такій же посаді в ОВК № 205 на минулих парламентських виборах 2012 року.

Наступним важливим завданням ОВК є прийом від довірених осіб кандидатів у Президенти України подань щодо кандидатур у члени дільничних виборчих комісій, який триватиме до 1 травня 2014 року включно.

Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar