реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Трагедія Корюківки: знову замовчування правди?

2 березня з нагоди роковин Корюківської трагедії біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам відбувся скорботний мітинг.
Присутні вшанували пам’ять загиблих у березні 1943 року, всіх загиблих мирних жителів за останній рік на Сході України, всіх чернігівців-бійців Збройних Сил України та військових формувань хвилиною мовчання.


Виступаючи перед учасниками мітингу, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман провів історичні паралелі між подіями Другої світової війни та сьогоднішнім днем. Як колись нацисти, не в змозі здолати народний опір, мстилися мирному населенню, так і сьогоднішні вороги України обстрілюють мирні житлові квартали на Донбасі, влаштовують терористичні акти в Одесі та Харкові.

У своєму виступі голова обласної ради Микола Звєрєв звернув увагу на те, що для сучасних українців, які вже рік як ведуть свою визвольну Вітчизняну війну проти російських агресорів та колабораціоністів, Корюківська трагедія - важливе історичне нагадування: народ, який не чинить опір окупанту, буде знищено.

Як зазначив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, довгий час правда про Корюківську трагедію замовчувалася. Лише кілька років тому про неї заговорили на державному та міжнародному рівнях. Активізувалася наукова та пошукова діяльність, спрямована на встановлення історичної правди та справедливості.

— Інститут національної пам’яті продовжує досліджувати тематику знищення Корюківки. Ми повинні розказати про неї всьому світу.
Війни, в яких сторони не рахуються з життям цивільного населення, роблячи його заручником їх військово-політичних інтересів, мають раз і назавжди бути засудженими і мають залишитися у минулому, - зауважив Володимир В’ятрович.

На мітингу також виступили голова обласної ради Микола Звєрєв, свідок Корюківської трагедії Сергій Жарий та представник латвійської делегації, депутат Сейму Латвії, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Айнарс Межуліс.

На своїй сторінці у мережі Фейсбук голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів як зачитали звернення відсутнього народного депутата (певно, Євлахова - хто це у нього виступи пише?), списане з прес- релізу Інституту...

Та це дрібниці. Головне, що обминається питання про червоних партизан Фьодорова, через яких і була спалена Корюківка: спровокувавши окупантів на агресію, вони спокійно спостерігали як вбивають їх земляків і палять їх хати.Справжні комуністи! А в Чернігові міська рада вулицею одного з фьодоровців - Короткова навіть назвала вулицю нещодавно.

Та головне замовчування - Корюківку палили угорці, чи по народному - мадяри. Вони відзначалися особливою жорстокосердістю. Як і всі угро-фіни, що сьогодні воюють з Україною. так чи ж справді винесли уроки з минулої трагедії чи знову прикидаємось?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:угорці, Сергій Журман, УІНП, Володимир Вятрович, трагедія, Микола Звєрєв, Чернігівська ОДА, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar