реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Татарстан хоче подалі від Москви

За інформацією "Новой газети", в Казані пройшла конференція «Проблеми державності Татарстану» і за її результатами прийнято резолюцію про необхідність суверенітету для Республіки Татарстан.

Організував її Всетатарскій громадський центр і робив наголос на тому, що главою Татарстану повинен залишатися президент. У конференції брали участь депутати та представники громадянського суспільства.

Сьогодні Мінніханов є єдиним, хто зберігає посаду президента з моменту дії відповідного закону РФ. Але до кінця 2015 року мусить змінити назву поста.

Учасники говорили про особливий статус Татарстану, про рівень розвитку економіки, культури та освіти. На їхню думку, населення саме вправі вирішувати, як називати главу республіки.

Наводилися посилання на Конституцію Росії, в якій встановлюється, що суб'єкти федерації самі формують органи управління.

У вересні 2015 роки були організовані вибори президента республіки, і обраний населенням Мінніханов повинен залишатися саме президентом. Відзначали і неможливість отримання освіти на татарською мовою.

У резолюції наголошується, що слід відновити статті Конституції про суверенітет, міжнародної правосуб'єктності та верховенстві законів Татарстану. Був запропонований мораторій на зміну Конституції.Укрньюс



Теги:татарстан, Сепаратизм, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar