реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Судова експертиза виявила зомбування на російських каналах

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала висновки комісійної та комплексної психолого-лінгвістичної експертизи висловлювань, які в березні цього року звучали в ефірі російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24» і «НТВ Мир».

Експертиза була призначена 6 травня Окружним адміністративним судом міста Києва у справі за позовом Нацради до дистрибутора російських каналів ТОВ «Торсат». Про це на брифінгу 18 грудня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

Експертами виявлено ознаки прийомів психологічного впливу, які зазвичай застосовуються задля змін почуттів, думок, намірів, соціальних установок та дій людини.

«У програмах, наданих на експертизу на електронних аудіовізуальних носіях, у поданні інформації виявляються ознаки використання прийомів психологічного впливу у вигляді інформування та переконання, які застосовуються задля змін почуттів, думок, намірів, оцінок, соціальних установок та дій людини у психологічній, педагогічній, психотерапевтичній, пропагандистській, тощо практиці», - йдеться у висновках експертизи, з якими ознайомилася «Телекритика».

Також експерти виявили в контенті чотирьох російських каналів заклики до війни, твердження, спрямовані на посягання на територіальну цілісність України, заклики до масових заворушень тощо.

«Деякі з висловлювань, використаних у програмах та передачах російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть» (ОАО «Первый канал»), «РТР-Планета», «Россия 24» (ВГТРК), «НТВ Мир» (ОАО «Телекомпания НТВ»), містять заклики до розв'язування війни, агресивних дій, їх пропаганди, пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження, твердження, спрямовані на посягання на територіальну цілісність України, заклики до порушення громадського порядку та масових заворушень», - йдеться у висновках експертизи.Телекритика



Теги:пропаганда, Кісєльов, російсько- українська війна, український інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar