реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Ступні врятує… мед!

Ми ретельно доглядаємо за шкірою обличчя, а от тріщини на п'ятах, мозолі на підошві чи покручені дрібні кісточки на ногах сором'язливо намагаємося заховати у шкарпетки та «слідки». Та чи це врятує? Від стороннього ока - можливо. Від неприємностей - ні.

Саме на такій маленькій ділянці шкіри, якою є наші ступні, міститься безліч біологічно активних точок, які відповідають за наші органи та їхню діяльність.
Якщо у вас з'явилися мозолі, загрубіння шкіри на п'ятках і тріщини, які часто запалюються та болять, вам добре допоможуть овочі та фрукти і навіть лушпиння з них. Можна використати картоплю, буряк, моркву, цибулю, капусту, груші, яблука, виноград.

Добре вимити овочі та фрукти, скласти у каструлю, залити водою так, щоб вона лише покрила овочі, і варити до готовності, потовкти і перекласти в таз. Почекати, доки маса охолоне, щоб у ній можна було утримати ноги. Постарайтеся ногами місити це пюре протягом 15-20 хвилин. І так 8-10 процедур (через день). Після ванни ноги змастіть соняшниковою олією, добре їх масажуючи.

Такі овочеві ванни можна чергувати (по 5 процедур кожної) ваннами з відвару верби білої (гілочки) - 250-300 г верби на 10 літрів води.

Ще одна корисна порада. 1 столова ложка меду, 1 столова ложка вершкового масла, 1 столова ложка соку лимона. Усе це змішати і намастити ноги сумішшю, закутати (в целофан) та одягти шкарпетки на 2 години. Після чого ноги сполоснути теплою водою, змастити сметаною. Ці процедури потрібно робити 10-15 днів, а потім хоча б 1 раз на тиждень.

Ходіть здорові!




Теги:тріщини на пятах, мозолі, Мед


Читайте також



Коментарі (0)
avatar