реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Стартують військові навчання. Чому запереживала Росія?

У випробуваннях буде задіяна бойова авіація

У період з 1 по 2 грудня 2016 року у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби. Про це йдеться у повідомленні командування ПС ЗСУ у Facebook.

«У період з 1 по 2 грудня 2016 року у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з метою завчасного сповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній та екіпажів повітряних суден про небезпеку використання повітряного простору під час зазначених повітряних стрільб у зоні їх проведення, Повітряними силами Збройних сил України було завчасно підготовлено та оприлюднено авіаційне сповіщення (НОТАМ).

«Повітряні стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, та здійснюватимуться суворо до норм міжнародного права», - додали у командуванні ПС ЗСУ.

Нагадаємо, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи.

Також опубліковано лист з погрозами Росії через українські навчання біля Криму.

Все переживання Росії пов'язане з випробоуваванням українцями нових ракет, які мають дальність ураження до 300 кілометрів з високоточним попаданням. Переживають за вкрадений Крим...



Теги:ЗСУ, російсько- українська війна, військові навчання, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar