реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Станція, що вистояла у розвалі 90-х

В селі Дослідне на базі Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН України відбулися заходи з нагоди Дня поля за участю керівництва області та району, представників агропідприємств, виробників засобів захисту рослин.

Під час урочистої частини зі вступним словом виступила кандидат економічних наук, директор Носівської селекційно-дослідної станції Наталія Буняк.

«Носівська селекційно-дослідна станція – одна з найдавніших науково-дослідних закладів України, що є провідним виробником високоякісного насіння різних сортів і гібридів сільськогосподарських культур. Основні напрями діяльності станції – селекція озимого жита, озимого та ярого тритикале, ярого ячменю, озимої та ярої пшениці, вівса, конюшини, люцерни, цибулі, огірків та столового буряку; насінництво сортів власної селекції та інших культур, вирощування оригінального та елітного насіння. Носівська селекційно-дослідна станція має в авангарді високоврожайні, пристосовані до місцевих умов вирощування сорти, які дозволяють отримувати високу продуктивність культури та економічну ефективність роботи з ними», - зазначила вона у своєму виступі.

Зі святом присутніх вітали почесні гості – перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова районної державної адміністрації Вікторія Вершняк, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Павлішен, заступник голови обласної ради Арсен Дідур.
Керівники подякували аграріям за невтомну хліборобську працю, високий професіоналізм та досвідченість, побажали їм щедрих врожаїв та нових досягнень в науково-селекційній роботі.

Відбулось вручення Листів подяки селекційно-дослідної станції.

Музичне привітання підготував творчий колектив Досліднянського НВК «ЗНЗ-ДНЗ».

Після урочистої частини учасники заходу оглянули сортові посіви озимих та ярих зернових культур на демонстраційному полігоні, побували на полях станції з посівами соняшнику, ріпаку, гороху, гречки та зернових культур. Аграрії обмінялись досвідом вирощування сільськогосподарських культур, постачальники засобів захисту рослин та мінеральних добрив представили свою продукцію. Про це повідомив сайт Носівської районної державної адміністрації.



Теги:Носівська станція, жито, нові сорти, нові культури, тритікале


Читайте також



Коментарі (0)
avatar