реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

США і Великобританія не змогли захистити незалежність України

Країни-гаранти безпеки України за Будапештським меморандумом, зокрема Великобританія і США, а також Франція і Китай продемонстрували абсолютну нездатність виконувати свої зобов’язання щодо гарантій безпеки України. Позиція НАТО у випадку з Україною мала б бути зовсім іншою - заявив в ефірі телеканалу БТБ екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Скажу вам відверто, я дуже розчарований такою позицією Альянсу, тому що вона мала б бути у випадку з Україною зовсім іншою. Дві каїни Альянсу, Великобританія і США - є нашими гарантами. Вони провалили виконання своїх зобов’язань, вони фактично показали, що не здатні їх виконувати», - обурився Огризко.

Він нагадав, що свого часу Україна позбулася свого ядерного статусу за умови забезпечення захисту США та країнами Європи. Однак ці гарантії виявилися примарними.

«Україна віддала свою ядерну зброю і позбулася свого головного джерела безпеки, в надії, що ці дві країни, а також Франція і Китай, вже не кажучи про Росію, будуть гарантії реально здійснювати. Виявилось, що вони не можуть цього зробити», - сказав дипломат.



Теги:Україна - НАТО, Будапештський договір, російська агресія, Володимир Огризко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar