реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Спаський собор став приватною власністю?

На Чернігівщині перебуває агітпоїзд "Потяг єднання "Труханівська Січ", у складі якого 250 юнаків та дівчат, переважна більшість яких з Донецької та Луганської областей.

Приймають їх гарно - вже відвідали і Крути, і Батурин, а в Чернігові з ними зустрічалися керівники обласної державної адміністрації. Гостей цікавила не тільки історія, але і фінансування громадських організацій, система патріотичного виховання тощо.

Проте, коли на Валу для гостей проводили екскурсію, двері Спасо- Преображенського собору виявилися замкненими. Гостей не пустили в храм, пояснюючи, що він є ...приватною власністю.

Нагадаємо, що Спаський собор Чернігова є пам'яткою національного значення українського народу, зведений майже водночас із Софією Київською, є однією з пам'яток домонгольської доби.

Обурення на прес- конференції в обласній адміністрацій фактом зневаги до учасників потягу єднання висловила заступник голови - керівник апарату Наталія Романова.

А вся причина полягає в тому, що Спаський собор перебуває в користуванні УПЦ Московського патріархату. Відтак духовні окупанти і вважають храм приватизованим. Недарма там виставлені "ікони" із зображенням російського імператора Ніколая II та його сім'ї.






Теги:Труханівська Січ, Спаський собор, Чернігівська ОДА, потяг єднання, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar