реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Спасибі, Чернігів!

Шановні жителі княжого Чернігова!

В мене вже була нагода поспілкуватися з вами через газету «Сіверщина» статтею про поета Миколу Холодного. Завдяки Василю Федоровичу Чепурному ознайомився з вашим чудовим містом. Враження найкращі.

Такі ж лишили і відвідини музею Михайла Коцюбинського. Видно, що чернігівці бережуть пам’ять про нашого великого класика. Музей ошатний та добре доглянутий, увесь в зелені та квітах. Побували ми з моїм другом Петром Козюком, теж гостем вашого міста, в Катерининській церкві. Її настоятель отець Роман люб’язно розповів нам про неї. Помолились, сподобилися прикластися до мощей преподобного Меркурія. Під час відвідання церкви ув око впали неоковирні брудні намети, так званої пересувної церкви Московського патріархату. Про них не раз писала газета «Сіверщина».

Московські клірики, озлоблені невдалою спробою захоплення храму, вдалися до незаконних деструктивних ворожих дій, сіють міжконфесійний розбрат. В усьому світі таким, з дозволу сказати, гостям вказують на двері. Не кажу вже про те, як спотворює ця «пересувна церква» вигляд навколо храму. У зв’язку з цим згадалося, як вірні деяких парафій Чернігівської єпархії повиганяли пахолків ідеолога «русского міра» Кіріла зі своїх приходів та показали, хто в домі господар. Подумалось, можливо, це і є один із реальних шляхів до утвердження нашої Української помісної церкви під егідою патріарха Київського та всієї України-Руси.

Отоді й настане такий бажаний та очікуваний мир між християнськими православними конфесіями. Отож, хочеться висловити захоплення діями парафіян Чернігівської єпархії, вірників церкви Київського патріархату та солідарність з ними.
Слава Україні!

Володимир ЗИКИЙ, передплатник газети «Сіверщина» з Броварів, гість Чернігова




Теги:Сіверщина, московський патріархат, бровари


Читайте також



Коментарі (0)
avatar