реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Сосна Ялоцького, дерева Глібова і Липовий яр стали заповідними

Сесія обласної ради вчора оголосила три об'єкти природно- заповідними, що мають особливу наукову та біологічну цінність.

Статус природно-заповідних об'єктів отримали «Сосна Василя Ялоцького» у Чернігові, ботанічні пам'ятники природи місцевого значення «Вікові дерева колишньої садиби Г.М. Глібова», а також ботанічний заказник місцевого значення «Липовий Яр» у Варвинському районі.

Довідка "Сіверщини".

Сосна Ялоцького це - дерево сосни звичайної віком 200 років і заввишки 22 м, назване на честь власника млина на річці Стрижень Василя Ялоцького, від прізвища якого походить назва регіонального ландшафтного парку "Ялівщина". Розташовується на території агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Дерева садиби екстравагантного Глібова (не плутати з байкарем) це 31 дерево віком понад 100 років, які мають естетичну, наукову та природоохоронну цінність.

Крім того, на території села Кухарка Варвинського району створюється ботанічний заказник місцевого значення "Липовий яр". Він цінний поширенням горицвіту звичайного, сону чорніючого та осоки житньої, занесених до Червоної книги України.



Теги:садиба Глібова, Чернігівська обласна рада, сосна Ялоцького, заказники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar