реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Сморід на Шерстянці дають відходи виробництва пива

У зв’язку з численними зверненнями громадян до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, стосовно неприємного запаху в районі с. Жавинка та районі «Шерстянка», Держекоінспекцією проведена відповідна робота щодо встановлення джерела забруднення. З’ясовано, що ймовірно негативний вплив на атмосферне повітря міста створюється в результаті діяльності ТОВ «Техагросоюз», потужності якого знаходяться на колишній території ПАТ «Чернігівське Хімволокно».

В ході проведеної Держінспекцією перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності ТОВ «Техагросоюз» було встановлено, що в орендованих приміщеннях, підприємством встановлено лінію з переробки відходів виробництва пива (пивної дробини після пивоваріння) та лінію по виробництву паливних гранул з відходів деревини. Джерелом неприємного запаху є органічна сировина (зернові відходи), яка висушується та подрібнюється на спеціальному обладнанні, і являє собою домішку до раціону харчування тварин та птиці. При цьому хімічні речовини в технологічному процесі не використовуються.

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища виявлено факти порушень вимог природоохоронного законодавства, за які керівника ТОВ «Техагросоюз» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 986 грн. та надано обов’язковий до виконання припис, яким в термін до 15.10.2016 року, зобов’язано вжити вичерпних заходів для усунення неприємного запаху та безумовного дотримання встановлених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

Крім того, за вказані правопорушення передбачена цивільна відповідальність суб’єкта господарювання.

Наразі Держекоінспекцією у Чернігівській області вчиняються відповідні процесуальні дії для обрахування збитків, які завдані навколишньому природному середовищу в результаті порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Техагросоюз».

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради



Теги:Сморід, Держекоінспекція, Чернігівська міська рада, Шерстянка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar