реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сквер героїв Майдану буде у Ніжині

5 серпня 2014 року на черговій сесії Ніжинської міської ради прийнято рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою виділення земельної ділянки для розміщення скверу «Герої Майдану».

Сквер розміститься на вільній ділянці вулиці Гоголя (біля житлового будинку №7а), на яку вже «поклали око» комерційні структури і депутати – бізнесмени.

Стурбовані такою активністю небайдужі ніжинці запропонували розмістити на цьому місці сквер пам’яті подій і людей, які змінили історичний процес не лише країни і світу.

Спростувати думку, що такий сквер зашкодить історико-архітектурній спадщині міста, змогли знані у Ніжині представники наукового кола і краєзнавці. Серед підписантів звернення до міського голови – Олександр Бойко, Олександр Забарний, Павло Михед, Олександр Морозов, Валентина Смаль, Ігор Смаль, Микола Шкурко. Зокрема, Валентина Смаль, професор кафедри географії НДУ ім. Миколи Гоголя, навела світові приклади розташування меморіальних скверів у центральних частинах міст.БФ "Ніжен"



Теги:Ніжин, меморіальний сквер, герої Майдану


Читайте також



Коментарі (0)
avatar