реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Скандальна сесія міськради: звільнення Миргородського, земля для воєнкома і нахапане Демшевським

Першого заступника чернігівського міського голови, обраного за протекцією тодішнього народного депутата Валерія Дубіля, намагалися звільнити з посади на сесії міської ради.

Але спочатку Андрій Глаба намагався зірвати сесію. Інвестори «Домобудівника» разом із правоохоронцями вивели із сесійної зали скандально відомого активіста Андрія Глабу.

"Інцидент стався 27 квітня під час 50-ї сесії Чернігівської міської ради, коли Глаба вийшов на трибуну і почав говорити про тарифи. Ошукані інвестори «Домобудівника», які чекали сьогодні вирішення питання про виділення їм землі під будівництво, сприйняли виступ Глаби за намагання зірвати сесію та почали його виштовхувати із зали", - повідомляє Максим Старченко.

Після того як Глаба покинув сесійну залу під супроводом правоохоронців та людей, міський голова Олександр Соколов попросив міліцію скласти на нього протокол про адміністративне правопорушення.

За вимогою кількох депутатів міської ради перший заступник міського голови Микола Миргородський зачитав свій звіт стосовно процедури та економічного обґрунтування підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті міста.

За словами Миргородського, на сьогоднішній день законна вартість перевезень становить 3,5 грн. у маршрутках і 2 гривні у тролейбусах.

Звіт першого заступника депутати прийняли до відома не прийняли, оскільки не вистачило потрібної кількості голосів. Водночас, депутат фракції «Рідне місто» Василь Білогура вимагав заслухати звіт Миргородського не лише з питань тарифів на наступній сесії. Але його вимога не була підтримана ані міським головою Олександром Соколовим, ані іншими депутатами.

Відзначимо, що очікуваного висловлення недовіри першому заступнику Соколова так і не відбулося. Хоча, звільнення Миргородського напередодні активно обговорювалося у кулуарах міської ради.

"Додамо, що на підтримку Миколи Миргородського у сесійній залі активно виступала одна з помічниць колишнього народного депутата Валерія Дубіля та кілька десятків пенсіонерок. На кожний закид Миргородському вони активно вигукували «Ганьба!» та зазначали, що все це «політичне замовлення», - повідомляє сайт ПіК.

Депутати також розглядали програму «Про екологічний стан міста», до якої входить і скандальне розчищення річки Стрижень.

Після довгих перемовин депутати зійшлися на тому, що замість запланованих 2,3 мільйонів гривень виділять 1,6 мільйонів на розчищення русла річки. «За» таке рішення проголосувало 26 депутатів, двоє були «проти» і п’ять – «утримались».

Міські депутати проголосували за найменування площі Авіаторів, у той же час жодної комуністичної назви не було змінено.

За словами керівника "Чернігівської національної громади" Володимира Поліщука, депутати відмовили воєнкому Нікуліну у виділенні земельної ділянки та прийняли рішення, за яким приватизовані відомим комуністом- регіоналом Демшевським можуть бути повернуті в комунальну власність.



Теги:Батьківщина, Домобудівник, регіонали, воєнком Нікулін, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar