реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Сільським пасовищем займався Вищий спеціалізований суд

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставив крапку в справі про незаконну роздачу земель на громадському пасовищі Улянівської сільської ради, що під Черніговом.

Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області упродовж 2014 року прийнято ряд наказів, якими в приватну власність передано майже 20 га землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Улянівської сільради. Для передачі ласої землі були використані підставні учасники АТО, але люди швидко розібралися – насправді земля виділяється скоробагатькам.

Відведення цих земель відбулося за рахунок пасовища біля села Новоселівка, яке ще у 1991 році рішенням Чернігівської районної ради відведено в користування громади села для колективного випасання худоби.

Нарешті рішенням Вищого спеціалізованого суду у цій історії поставлено крапку і селяни й надалі зможуть безборонно випасати свою худобу на деснянській луці.Голос України



Теги:держкомзем, Вищий спеціалізований суд, Чернігівський район, Новоселівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Молодцы, добились своего. Подобная ситуация и с землей в почти соседнем селе, но там не такие активные люди. У них забирают землю, а они и терпят.
avatar