реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Штаб спротиву зустрівся з прокурором області

"Справу про розгін євромайдану у Чернігові буде відновлено" - це один з головних підсумків зустрічі обласного штабу національного спротиву з прокурором області Володимиром Стеценком.

Члени штабу налаштовані критично до роботи обласної прокуратури - загальну думку на початку зустрічі висловив голова обласної організації Народного Руху Володимир Ступак: "Ми не бачимо якісних змін в роботі обласної прокуратури. Тому підготували звернення до Генерального прокурора України, але відклали його до нашої з вами зустрічі".

Прокурор повідомив, що слідчий, який підготував рішення про припинення провадження щодо розгону чернігівського євромайдану, відсторонений і справа буде продовжена. Оперативно було вирішено питання про надання свідчень членами штабу Світланою Жимолостновою ("Нас ніхто і не запитував з прокуратури про те, як нас розігнали!"), Володимиром Сергієнком та Сергієм Соломахою.

Про факти корупції у міській раді Чернігова вів мову Олексій Корж. Приклади відписок з прокуратури замість перевірок навів голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. Заступник прокурора Вячеславу Кривов'язу було доручено зайнятися порушеною проблемою.

Про корупцію щодо земельних питань говорили Володимир Поліщук та Вадим Йовенко. Перший з них розповів про факти прикриття кримінальних справ щодо помічника народного депутата та про махінації з виділенням землі для воїнів АТО. Вадим Йовенко та Віктор Лазар розповіли про факти корупції у МРЕО.

Члени штабу наголосили, що не дадуть можливості зам'яти питання про транспортування бюджетників на антимайдани під час Революції Гідності: "Це питання честі і для нас, як громадян, і для органів правопорядку - відкрито і нахабно колони автобусів возилися для розпалювання ворожнечі у Київ, а винні і досі працюють начальниками. Ми цього не дозволимо!". Вирішено, що штабісти нададуть факти прокуратурі, яка пообіцяла уважно ними зайнятися.

Прес- служба обласного штабу національного спротиву.



Теги:МРЕО, прокуратура Чернігівської області, Корупція, штаб спротиву, євромайдан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar