реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Щоб виграти війну - її треба визнати!

Інформаційна війна Росії з Україною - тема, про яку постійно говорили ми в "Просвіті" і в "Сіверщині", і за що ми рахувалися в очах "добропорядної" журналістської публіки екстремістами, радикалами та махровими націоналістами. Війна все поміняла - і тепер на цю тему говорять поважні київські гості та всі чернігівські журналісти з таким формулюванням погоджуються. Навіть ті, які продовжують любити Росію...

Сьогодні медіа- центр "Моє місто" зорганізував "круглий стіл", на якому експертами були Світлана Єременко - менеджер проектів Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, Отар Довженко - викладач Українського католицького університету, заступник редактора журналу "Телекритика", Олександр Назаренко - редактор менської райгазети "Наше слово", голова Асоціації регіональних ЗМІ, Юрій Паперний - політтехнолог та Станіслав Глушак - керівник агенції з дивною назвою "Соціалізм".

Звісно, причиною стала російсько- українська війна, що палає на сході.

–Проблема в тому, що ми не протидіємо і навіть не захищаємося. Україна не має чітко розробленої інформаційної політики та не захищає свій інформаційний простір,– наголошувала на цьому медіа-експерт Світлана Єременко.

Отар Довженко чомусь вважає, що російських ЗМІ в Україні уже нема - певно, зі Львова ситуація бачиться інакше. А я сьогодні говорив зі своїм заступником по "Просвіті", що служить у 43 батальйоні, Олександром Шевченком - у Красному Лимані та Артемівську Донецької області на всю силу крутять і "Лайф ньюз", і "Звєзду", інші канали російської пропаганди. Зрештою, всякі "камсамольскіє правди в Украінє" також виходять. До речі, у згаданих містах Сашко не зміг купити жодної української газети. І що мовчать про це шановні медіаексперти, члени Нацради, Держтелерадіо? Як можна перемогти, не воюючи?

Я акцентував на тому, що інформаційна війна, як і всяка війна, має дві складові - оборону і наступ. Якщо з першим ще якось туманно зрозуміло, то щодо другого і кінь не валявся. Адже ми маємо повести не стільки наступ в інформаційному плані на Далекий Схід, Кубань і Сибір, але й своїх громадян відірвати від "совка".

Адже ми й досі віримо у силу російської зброї, хоча за останні 300 років Росія не виграла жодної війни. Яку виграла - Кримську, японську, першу світову? Другу світову виграла завдяки Україні (недарма Путін твердить протилежне), іншим республікам та антигітлерівській коаліції.

Так само з героями - алєксандри нєвськіє, дмітріі донскіє і навіть жукови - то все міфи російської пропаганди. Скажімо, той же Жуков загатив Дніпро нашими земляками - "чорними свитками" і це зветься перемогою... А через підрив Дніпрогесу загинуло біля 80 тисяч радянських військових з мирним населенням разом.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:інформаційна безпека, Отар Довженко, російсько- українська війна, ЗМІ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar