реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ще раз про музей історії Чернігова

Серед об’єктів міської комунальної власності, про які йшла мова на засіданні виконавчого комітету міської ради вчора, 6 квітня, згадали й будинок по вул. Музейній, 8. Це відоме історичне приміщення на Валу, де в дореволюційні часи розміщалась поштова станція, а в подальші - Будинок урочистих подій та комерційний банк.

Виконком схвалив рішення про виділення додаткового фінансування в 6 тис. грн для розробки паспорту пам’ятки архітектури на цю будівлю.

Даний пункт є частиною рішення виконавчого комітету міської ради «Про погодження внесення змін до Програми управління комунальним майном територіальної громади міста Чернігова на 2017-2019 роки», затвердженої рішенням міської ради від 27 жовтня 2016 року № 12/VII-16.

Як розповів прес-службі міської ради голова Фонду комунального майна Олексій Єпінін, це приміщення було передано на баланс місту Чернігову від обласної ради у березні минулого року. Відповідно до вимог чинного законодавства, після зміни власника на пам’ятку історії та архітектури мають бути змінені її паспорт та облікова картка. Ця процедура замовляється і здійснюється в НДІ історії, архітектури та містобудування (м. Київ).

Як відомо, на сьогодні в керівництва міста та в ентузіастів розвитку в нашому місті туристичної інфраструктури є плани щодо створення в цьому унікальному будинку сучасного інтерактивного музею Чернігова.

Раніше, у 2016 році, міська влада неодноразово інформувала про готовність надати це приміщення в оренду, якщо орендар візьме на себе витрати та обтяження, пов'язані з історичним статусом будівлі та з її ремонтом і утриманням. За словами Олексія Єпініна, до Фонду комунального майна заявок щодо оренди цього приміщення не надходило.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Теги:Чернігівська міська рада, музей історії Чернігова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar