реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Шампанське сьогодні подорожчало на 40 відсотків!

У суботу, 3 грудня, в Україні збільшилася вартість алкоголю. Постановою уряду мінімальна ціна на горілку зросла на 27 відсотків, а шампанського аж на 40 відсотків. Новину повідомляє Преса України.

Починаючи з сьогоднішнього дня, мінімальна оптова і роздрібна вартість алкоголю збільшується. Наприклад, в магазинах чи супермаркетах півлітра горілки вже коштуватиме щонайменше 69,78 гривень. Востаннє горілка дорожчала у вересні минулого року. Востаннє мінімальна ціна оковитої становила майже 55 гривень.

За словами міністра економічного розвитку України Степана Кубіва, діючий рівень цін не відповідає витратам на виробництво та легалізацію алкоголю. Тому було вирішено підвищити ціни.

«В умовах реалізації проекту постанови мінімальна роздрібна ціна за пляшку горілки об'ємом 0,5 літра вмістом спирту 40 градусів підвищиться до 69,78 гривні», - сказав Кубів. Також подорожчали й інші алкогольні напої.

Так, за натуральне вино тепер доведеться платити на 22 відсотки більше. А стандартна пляшка шампанського коштуватиме мінімум сімдесят гривень. Це більше ніж на 40 відсотків від старої ціни, констатує "Експрес".



Теги:подорожчання, шампанське, нові ціни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar