реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

СБУ піймала російського агента на Чернігівщині

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області викрили жителя м.Чернігова, який організовував через Інтернет-мережі антиукраїнські інформаційні акції із закликами до війни.

Для реалізації своїх протиправних намірів зловмисник використовував спеціально створений ним Інтернет-сайт “Письма из Чернигова” (kotval.cn.ua). Вказана особа, з метою створення негативного впливу на населення регіону, займалась цілеспрямованим збором та висвітленням тенденційної і неправдивої інформації. Крім того, чоловік поширював публікації, підготовлені представниками терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”, із закликами до ведення агресивної війни.

Під час проведення у рамках кримінального провадження санкціонованого обшуку співробітниками СБУ було вилучено системний блок персонального комп’ютера, на жорстокому диску якого містилася файли антиукраїнського змісту, які підтверджували протиправність дій вказаної особи.

На даний час зловмиснику винесено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст.436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

Тривають подальші слідчі дії.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:агент Москви, російсько- українська війна, заклики до війни, СБУ


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
А где доказательства? К нам опять вернулись репрессии 30-х годов.
avatar
2
Ни фамилий, ни фотографий, ни одного антиукраинского документа газета не привела.
avatar
3
avatar
4
avatar