реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росія відновила пропуск через кордон біля Сеньківки

Російські прикордонники відновили пропуск громадян через пункт «Нові Юрковичі» (з української сторони, – КП «Сеньківка», Чернігівська область) ввечері у четвер.

Про це повідомив в ефірі «112 Україна» помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Учора протягом дня ми відстежували ситуацію. Спочатку російська прикордонна служба повідомила, що з 12:45 вони припиняють пропуск осіб та транспортних засобів без пояснення причини. Протягом дня ми отримували інформацію від мешканців, які перетинали кордон, про те, що перед російським пунктом пропуску стоїть патрульний пост, і вони спрямовують людей на інші пункти пропуску. Пояснюють це тим, що нібито в Україні війська підняті за сигналом бойової готовності. Але близько 18:30 ми отримали факс від російської служби, що з 19:00 вони відновлюють пропуск в обидві сторони на пункті пропуску «Нові Юрковичі» і аргументували зупинку тим, що перевіряли пункт пропуску на наявність вибухових пристроїв», – зазначив Слободян.

Він додав, що вчора о 19:00 пункт пропуску «Сеньківка» запрацював у повному обсязі, сьогодні вранці він також працює.

Як повідомлялося, вчора Росія тимчасово призупинила пропуск осіб та транспортних засобів через КП «Нові Юрковичі», який напроти пункту пропуску «Сеньківка» в Чернігівській області.

Росія пояснювала своїм громадянам закриття пункту пропуску «Нові Юрковичі» на українському кордоні дезінформацією про те, що «в Україні війська підняті по бойовій тривозі».ZIK



Теги:російсько- український кордон, держприкордонслужба, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar