реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Радикала Блауша фінансували Осіковська та Вікторія Дорошок

Формально Дмитро Блауш, висуванець від Радикальної партії, не використовував під час кампанії ані своїх, ані партійних коштів. Але, фактично, всі його донори тим або іншим чином пов'язані із Радикальною партією.

Наталія Решетник, яка, згідно зі звітом, дала на кампанію 10 тис. грн, в жовтні 2014 року була членкинею Радикальної партії та балотувалася за її списком до Верховної Ради. На той час була тимчасово безробітною.

Наталя Осіковська (116 тис. грн) — нинішня депутатка від Радикальної партії. Окрім того, вона також є засновницею та кінцевим бенефіціаром підприємства “Київський шлях”, керівником якого є інша донорка Блауша Тетяна Губська (пожертвувала більше 400 тис. грн).

Більше півмільйона гривень на кампанію Блауша пожертвувала Вікторія Дорошок — найімовірніше, ФОП, що торгує медом. Також вона є дружиною екс-заступника начальника ДПІ у Чернігові. В грудні 2015 року, за інформацією депутата Чернігівської міської ради Ігоря Андрійченка, Дорошок був висунутий Радикальною партією кандидатом на посаду заступника міського голови з питань ЖКГ та транспорту. Ще до цього, в березні 2014 року, депутат Чернігівської міської ради з групи “Рідне місто” Сергій Масленніков звинуватив тодішнього заступника голови ДПІ Дорошка у керуванні корупційними схемами. У ДПІ звинувачення відкинули.

Вікторія Дорошок також потрапляла у ЗМІ у зв'язку з сімейною історією про замовне вбиство. Сергій Грицан, її колишній чоловік, буцімто “замовив” смерть Вікторії кілеру. Той, натомість, повідомив про це правоохоронні органи, і Сергія Грицана затримали. Підозрюваний, утім, вважає справу сфабрикованою.

Кандидатка від “Опозиційного блоку” здебільшого використовувала на кампанію власні кошти. А єдиною фізичною особою, яка зробила внесок в її кампанію (12 615 грн), виявився Олексій Дем'яненко, член “Опозиційного блоку”, який був кандидатом на виборах в 205 окрузі.

Павло МИРОНОВ, аналітик ЧЕСНО



Теги:Масленніков, Блауш, округ 206, РПЛ, замвоне вбивство, Чесно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar