реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Просвіта" пропонує перемістити міністерство освіти до Ніжина

У день 200 – річчя з дня народження Тараса Шевченка відбулися урочистості біля пам’ятника Поетові в міському парку. Квіти до підніжжя монумента поклали керівники міста на чолі з новообраним секретарем міської ради Анатолієм Лінником, члени БФ «Ніжен» Микола Шкурко і Микола Науменко, громадяни міста.

Зі словом про Кобзаря виступили: Анатолій Лінник, секретар міськради, Григорій Самойленко, професор НДУ ім. М. Гоголя, Микола Шкурко, директор БФ «Ніжен», заступник голови обласного товариства “Просвіта” ім. Т. Шевченка. Останній зокрема торкнувся шляхів реалізації мрії Шевченка про «сім’ю вольну, нову» в контексті останніх подій на Україні. Він сказав про потребу контролю за владою через щойно сформовану Громадську раду при міськвиконкомі, а також висунув пропозицію про переміщення Міністерства освіти і науки України до Ніжина – адже тут чиновники будуть на виду та й україномовне середовище наблизить їх до народу.

Чи позбудеться керівництво міста й країни від радянських стереотипів у питаннях управління, а населення виявить громадянську активність - покаже найближчий час. Поки ж “активність” виявляють злочинці, користуючись слабкістю правопорядку. Свідченням цього стало зникнення кількох корзин з квітами біля пам’ятника, виявлене громадськими активістами наступного, так само пам’ятного дня.



Теги:Міністерство освіти, Ніжен, Просвіта, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar