реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прокуратура області ініціює 3 перевірки суддів

На виконання Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», прокуратурою Чернігівської області до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції направлено заяву про проведення перевірок стосовно трьох суддів, які минулої зими ухвалювали рішення про обмеження права громадян на мирні зібрання.

Заяву про проведення перевірок діяльності цих суддів направлено для з’ясування фактів, що можуть свідчити про порушення ними присяги, і виявлення підстав для притягнення їх до відповідальності.

Згідно вимог цього закону, суддя підлягає перевірці комісією у разі ухвалення ним одноосібно або в колегії суддів рішень, пов’язаних у т. ч. з обмеженням прав громадян на проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій в Україні у період з 21 листопада 2013 року.

Довідково:

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції створена на підставі Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» з 15 осіб, обраних пропорційно Пленумом Верховного Суду України, Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики та Верховною Радою України. Комісія розпочала свою роботу з червня цього року.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:суддя Заяць, прокуратура Чернігівської області, Майдан, Люстрація, перевірка суддів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar