реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Приморський суд Одеси засадив чернігівських православних "реабілітантів"

Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави щодо організаторів так званого "центру реабілітації наркозалежних" в Чернігівській області, які незаконно утримували силою близько 200 осіб, повідомило управління поліції в АР Крим і Севастополі. Чому для винесення такого рішення обрано аж одеський суд - не повідомляється.

"Затриманим зловмисникам повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Приморським районним судом щодо всіх обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 31 березня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про викриття діяльності так званого "реабілітаційного центру" релігійної організації у селі Косачівка Козелецького району Чернігівської області, в якому незаконно утримувалися люди з алкогольною та наркотичною залежністю.

"Центр" діяв протягом 6 років, в ньому роками утримувалися близько 200 чоловік, які проживали в нелюдських умовах, а їх працю експлуатували. Він діяв у вигляді структури УПЦ Московського патріархату, про що всі знали в місцевій владі і всі сприймали як належне.

Під час спецоперації співробітники СБУ звільнили понад 200 незаконно утримуваних людей, які підтвердили факти катування та заподіяння їм тяжких тілесних ушкоджень.

Правоохоронці також затримали 22 осіб, які виконували функції "наглядачів", серед них трьох організаторів діяльності угруповання.



Теги:УПЦ МП, Одеса, Генеральна прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar