реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Прикордонні громади будуть радитися

Сіверський інститут регіональних досліджень розпочав реалізацію проекту «Проведення семінару «Міжсекторальна співпраця як інструмент розвитку територіальних громад прикордонних районів Брянської області Російської федерації та Чернігівської області України".
В рамках проекту 11 – 12 січня 2012 року планується проведення однойменного семінару в м. Новгород-Сіверський для голів територіальних громад відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Програма семінару сформована у відповідності до Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними общинами або властями та додаткових до неї протоколів, що затверджені Верховною Радою України.

Зокрема, передбачено обговорення таких питань як «законодавство України та Росії про транскордонне співробітництво», «формування та розвиток транскордонних кластерів», «фінансування проектів транскордонного співробітництва», «питання місцевого розвитку та громадські організації: кращі практики», «проектний менеджмент як вид управлінської практики» та ін.Головна увага під час семінару буде приділена розвитку співпраці в гуманітарній сфері та вивченню можливостей, які надає українське та російське законодавство в економічній сфері.Проект реалізується спільно з Радою муніципальних одиниць Брянської області, за підтримки «Товариства Лева».

Партнери проекту: Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та Брянський філіал Російської академії народного господарства і державної служби при Президентові Російської федерації.

Відбір учасників проекту – представників прикордонних районів Чернігівської та Брянської областей здійснюватиметься на конкурсних засадах. Запрошуємо до участі представників територіальних громад прикордонних районів Чернігівщини та Брянщини.

Анкету для участі можна завантажити за посиланнями:українською мовою: http://siver.uct.ua/doc/anketa_ukr.docросійською мовою: http://siver.uct.ua/doc/anketa_rus.doc.Анкету необхідно надіслати на адресу [email protected] до 26 грудня 2011 року.

Додаткову інформацію моржна отримати за телефонами: (0462)676-052; (067)4617386



Теги:Україна - Росія, Стародубщина, прикордонне співробітництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar