реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Правління чернігівської "Просвіти" вимагає реформ

Чергове засідання правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка розглянуло підсумки виборів на Чернігівщині та констатувало, що попри перемогу проєвропейських сил, нова влада не проводить заміни старих, регіоналівських кадрів новими керівниками. Натомість регіонали, відчувши триваючу безкарність, відвойовують позиції, свідченням чого є ситуація зі звільненням керівника підрозділу охорони культурної спадщини В.Мултанен та передача відомчого гуртожитку ОНМЦ фактично у приватну власність родині начальника Департаменту культури, туризму, національностей та релігії С.Мойсієнку.

Правління прийняло відповідну заяву з цього приводу, вимагаючи відміни цих двох рішень обласної ради. Правління також вимагає звільнення начальника Департаменту культури, національностей та релігії Чернігівської ОДА С.Мойсієнка.

Просвітянське керівництво ухвалило також звернутися до Кабінету міністрів України з вимогою приведення законодавства щодо громадянського суспільства до європейських норм, а до Чернігівської обласної державної адміністрації - з вимогою припинити формування нового складу Громадської ради при ОДА за лекалами азаровських постанов. Просвітяни вважають, що Громадська рада має діяти при представницькому, а не виконавчому органі - тобто при обласній раді.

Правління чернігівської "Просвіти" із задоволенням констатувало перемогу справедливості у Вищому господарському суді, який остаточно відкинув усі претензії приватного підприємця Тетяни Жогалко до майна "Просвіти". Обговорено питання відновлення роботи галереї "Круті сходи".

Правління також обговорило питання відновлення газети "Сіверщина", яку було закрито у квітні за вказівкою ще старої регіоналівської влади.



Теги:чернігівська Просвіта, громадянське суспілство, охорона культурної спадшини, регіонали


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Цілком правильна постановка питання - формувати Громадську раду при обласній раді. Щоб не працювати за старими нормативами, треба подати до облради проект положення про Громадську раду.
Та ж ситуація і з формуванням нового складу Регіональної ради підприємців.
avatar
2
Значить, Ваш голос - одинадцятого члена правління - враховано теж smile
avatar
0
3
Тут інтереси облради і ГР мають співпадати, а саме щодо контролю за виконавчими органами.
avatar