реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Повернули хату діду

Прокуратура району не дозволила відібрати нерухоме майно у інваліда Великої Вітчизняної війни

Прокуратура району у суді захистила житлові та майнові права 86 річного пенсіонера з Ічні, інваліда I групи, ветерана Великої вітчизняної війни, якого рідний племінник незаконно позбавив єдиного житла.

У березні 2014 року племінник і дядько уклали договір, який літній чоловік вважав договором довічного утримання. Дядько був переконаний, що в угоді передбачені для племінника обов’язки, про які вони домовилися: забезпечення старого доглядом і харчуванням до самої смерті, утримання в належному стані його житлового будинку і присадибної ділянки.

Проте фактично було укладено договір дарування всього належного діду нерухомого майна.

Після укладення угоди племінник перестав за ним доглядати і навіть їздити до нього.

З’ясувавши реальний зміст підписаних документів, чоловік одразу ж звернувся до прокуратури району, де йому надано кваліфіковану допомогу в підготовці до суду позовної заяви про визнання договорів дарування недійсними внаслідок помилки.

Враховуючи складність ситуації, де літню людину фактично позбавили єдиного житла, прокуратура району вступила в судовий процес та захистила майнові та житлові права пенсіонера.

Ічнянський районний суд та суд апеляційної інстанції погодилися з доводами позивача та прокурора і визнали недійсними договори дарування житлового будинку та двох земельних ділянок.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:Ічня, ветеран ВВв, прокуратура в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar