реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Потрусити гаманці мільйонерів!

17 квітня, обговорюючи на сесії Верховної Ради України внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо поліпшення умов виходу на пенсію та страхового стажу), народний депутат-свободівець Юрій Михальчишин заявив: "На часі – взятися за мільйонерів. Нехай вони сплачують 15-20 відсотків свого щорічного прибутку у Пенсійний фонд, і таким чином ми подолаємо його дефіцит", передає сайт ВО "Свобода".

"Фракція ВО "Свобода" є принциповим прихильником скасування антинародної, антисоціальної, антиукраїнської "пенсійної реформи". Прикро, що в ложі уряду і серед виступаючих ми не побачили її головного ідеолога Сергія Тігіпка. Проте вустами своїх теперішніх відповідальних маніпуляторів за соціальну політику (йдеться про пані Королевську) теперішній режим визнав провальність цієї "реформи". Королевська сама зізналася, що дефіцит пенсійного фонду за минулий рік лише зріс, а діра в бюджеті тільки збільшується. Вважаємо, що законопроект Людмили Денісової покликаний відновити соціальну справедливість, і тому ми неодмінно його підтримуватимемо", – наголосив Юрій Михальчишин.

Окрім того, свободівець підкреслив: "На жаль, у законопроекті пані Денісової не передбачено механізми компенсації тим пенсіонерам, які вже постраждали внаслідок цього соціального гніту. Коли піднімали пенсійний вік для жінок на 5 років, ніхто не замислився, де взяти для них сотні тисяч робочих місць. Сьогодні в Україні на одне робоче місце претендує 5 українців-чоловіків. А скільки жінок внаслідок соціальної дискримінації не отримає роботу? Про це чомусь ніхто не згадав і не подумав".

Націоналіст зосередив увагу на тому, що з 14 мільйонів пенсіонерів близько чверті все ще працює. Законодавство передбачає, що пенсії для них перераховують, виходячи із середньої заробітної плати 2007 року.

"На нашу думку, пенсійна реформа потребує комплексного підходу. Одним законом її виправити не можливо, бо вона має і соціально-демографічні, і макроекономічні корені. Ми пропонуємо в першу чергу зменшувати навантаження на фонд оплати праці. Потрібно ввести регресивну шкалу оподаткування: чим більший фонд оплати праці, тим менше потрібно здійснювати відрахувань у Фонд державного соціального страхування", – заявив Юрій Михальчишин.

Народний депутат наголосив, що вже на часі – взятися за українських мільйонерів: "Нехай вони сплачують 15-20 відсотків свого щорічного прибутку у Пенсійний фонд – таким чином можна буде подолати його дефіцит".

Експрес



Теги:пенсійна реформа, пенсійний фонд, олігархи, свобода


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
так начните со своих коллег по оппозиции, ведь если бы оппозиция проголосовала единогласно, то реформу бы отменили, а так уже второй раз голосование провалили! а Михальчишин сейчас машет кулаками после боя, в принципе Свобода только и умеет кулаками махать, да памятники разрушать, так что ничего удивительного!!!
avatar
2
Пропозиція Михальчишина хороша. Підтримую. Не забули б її свободовці коли до влади прийдуть.
avatar