реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Подружіться з білорусами - і матимете гроші

В Чернігівській обласній державній адміністрації вчили заробляти гроші. Мова йшла про освоєння організаціями з України та Білорусі грошей Євросоюзу, направлених на транскордонне співробітництво.

Як повідомив під час прес-конференції керівник експертної групи Програми сприяння EaPTC Олексій Секаєв, загальний бюджет становить 3,3 мільйона євро. Бюджет на одну розробку — від 60 до 250 тисяч євро. Однак, 10% суми — власні кошти проектатів.

Свої заявки можуть подавати представники Чернігівської, Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей в Україні та Гомельської та Брестської – в Білорусі.

В рамках програми буде профінансовано транскордонні проекти, що здійснюватимуться спільно представниками обох країн.

Ерк Ройлоффс, керівник Адміністратора програми, виокремив головний критерій відбору — якість. Також він зазначив, що інтерес до Програми в обох країнах дуже великий. Більш того, на інформаційних днях в інших містах учасники уже налагоджують контакти з потенційними партнерами.

— Програма територіального співробітництва є гарною можливістю для поглиблення співпраці Чернігівщини з Білоруссю. Це сприятиме зміцненню контактів на рівні прикордонних областей двох країн. Облдержадміністрація всіляко підтримує охочих долучитися до цієї програми. Маємо надію на успішну реалізацію майбутніх проектів, — наголосила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко.

Також вона зазначила, що, на жаль, працівники РДА та ОДА не мають навичок написання проектів для отримання міжнародної технічної допомоги. Тому особливо корисно, що у рамках Програми територіального співробітництва Східного партнерства (EaPTC), надаватимуться практичні консультації щодо алгоритму підготовки документації проектів та розрахунку витрат.

Представники організаторів запевнили, що програма - абсолютно не політична і ніяк не пов'язана зі зміною ставлення Європи до режиму Алєксандра Лукашенка.



Теги:гранти, Чернігівська ОДА, транскордонне співробітництво, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar